TOP

Software
SOFTWARE PAKET ZA VAS PRIPREMIO ČAVKIĆ
   
 
BROVZERI


CrazyBrowser

Crazy Browser je veoma jak webbrowser. On nudi mnogo mogućnosti i čini surfovanje jednostavnijim i komfortabilnijim. Web pagine se prikazuju u brovzerskom prozoru i svaka dobiva vlastitu tablistu. Ovim se izbjegava da se ekran prepuni kojekakvim prozorima. On može da se nosi sa više monitora i P3P privatnom funkcijom od IE6. Java Script kvarovi mogu se automatski potisnuti, također i PopUp prozori sa reklamama. Osim toga on podržava standardne programe i veliki broj Search Mashina koje možete čak i dalje proširiti.

MS Internet Explorer
Freeware

 

Download posljednju verziju dosta poznat Mikrosoft Browsera koji čini dio od Microsoft Windowsa.

NeoPlanet
Freeware

Ovako lijep browser još niste vidjeli! Ovaj brovzer možete u potpunosti podesiti vašim željama ali on nudi još vise funkcionalnosti nego naprimjer Internet Explorer. Dakle on je jedan dobitak za vas kompjuter!

Netscape Navigator
Freeware

Ovdje nalazite novu verziju najvećeg konkurenta Internet Exploreru. U potpunosti nanovo izveden u verziji 6 već je dostupan.

Opera
Freeware

Nordijska alternativa za velike moćnike kao što su Netscape i Microsoft također u FreeWare verziji se može downloadovati. Ovaj brovzer ima skoro iste funkcije kao gornji dječaci ali zato on ne treba više od par megabajta prostora. Što ga čini vrlo interesantnim za one koji ne posjeduju dovoljno prostora.

 
ZAŠTITA


Ad-aware
Freeware

Ad-aware je jedan besplatni program za uklanjanje špijunskih programa. On skenuje memoriju i harddisk vašeg kompjutora i pronalazi poznate špijunske programčiće. Osim toga on nudi mogućnost da iste onemogući u radu i da također sve njihove pripadajuće specifične špijunske rutine odstrani, međutim upotreba ovih programa ostaje većinom još moguća. Download: Ad-aware

AVG Anti-Virus System
Freeware

 

Također ovaj ANTIVIRUS program može se besplatno koristiti za individualnu upotrebu. Download: AVG6.0

 

F-Prot Antivirus
Freeware

 

Jedan od poznatih komercijalnih ANTIVIRUS programa. Za privatnu upotrebu ova verzija se može besplatno snimiti.

Freedom
Shareware

Fredom je jednostavno upotrebljiva pomoć koja vam štedi trud ako ste na liniji on-line. Drugačije nego drugi programi, koji prihvataju samo lične probleme, Fridom posjeduje sve u jednom, suita preko širokog spektruma predviđenih pomagala koji surfovanje olakšavaju i cine sigurnijim kao: personal firewall, formfiller, cookiemanager, ad manager, keyword alert, itd..

Microsoft Scriplet Patch
Freeware

Važno update od Microsofta da bi dihtovalo jednu opasnu sigurnosnu fleku u Ooutloku kojom se novi virusi sami sebe mogu startovati u momentu kad primate email. Pročitajte sve o ovome na ovoj stranici od Microsofta i downloadujte patch!

 

 

EDUKATIVNO
HaJés Educatieve Software
Freeware

Jedan veoma edukativan program na Holandskom jeziku za djecu do 5 godina. Rijeci praviti, sumice praviti i slova premještati.

 

Igram-okreni-prevrni
Freeware

 

Poučan i prijatan program za djecu od 3 godine! Besplatno se može snimiti "ja igram", "ja isprobavam", "ja pretvaram", čarobnim štapićem. Sedam besplatnih demo-verzija.

Koppie Koppie
Freeware

 

Besplatni software za škole i učenike. (NL)

Software za djecu
Freeware

Jedna stranica sa diverznim prijatnim programima za djecu, na Holandskom jeziku.

 

 

Roxio

GRAFIKA
20/20
Freeware

20/20 je jedan viewer za slike i screen capture program u jednom. Iznad toga ima proširene funkcije za pravljenje: diashows, thumbonails, i pozadinu za webpagine i titlovanje. Također se mogu konvertirati velik broj formata grafičkih datoteka.

PhotoWizard
Freeware

Importira programe sa digitalnih kamera, skenera, interneta na vas računar. Manipulira sa fotografijama na vise načina, kao retuširanje, ili specijalni efekti. Povećava i smanjuje fotografije, poboljšava boje i jasnoću slike. Osim toga crvenim očima daje prirodnu boju. Sakuplja fotografije u jedan elektronski album, iste printuje ili postavlja na internet.

SplitImage
Freeware

Sa SplitImage slike se mogu automatski podijeliti u komade, cime se jednostavnije i lakše postaviti u tabele na webpaginama.

XnView
Freeware

XnView je program za brzo pregledanje i konvertiranje pločica. On podržava vise od 300 grafičkih formata. Nudi podršku za Multipage TIFF, Animated GIF, Animated ICO, povećava/umanjuje, kopira/knipuje/lijepi, siječe, podešava jasnoću, kontrast, broj boja, primjenu filtera, (blur,average, emboss, ...), Primjenjuje efekte (lenca, wave, ...), Fullscreen mode, Diashow, Picture Browser, Batch konverziju, Pravi Thumbonails, Screen capture, Contact Sheet, podržava TWAIN, štampanje, podržava i Drag&Drop i 36 jezika.

ZonerDraw 3
Freeware

ZoneDraw 3 je jedan od snažnih grafičkih programa za široki obim primjena. Radi profesionalne brošure, ilustracije za dokumente, posjetnice, cijenovnike, logo za pisma i printkarten, pločice za internet i još mnogo toga. Potpuna radna verzija može se besplatno snimiti.

 

ART

INTERNET
Babylon Translator
Freeware

Babylon Translator je vrlo spretan program za prevođenje emaila i drugog teksta sa engleskog na nekoliko evropskih i drugih jezika u vremenu dok citate tekst. Sa dodatnim modulom Babylon Taranslator može čak da tekst i pročita. Osim toga je interesantan za one koji uče tačno izgovaranje rijeci na engleskom. Pored svega on posjeduje i program za kursnu listu deviza, uspoređenje vremena u svijetu, svjetske mjere i riječnik.

BullsEye 2
Freeware

Nova Nizozemska verzija BullsEye 2, freeware desktop search-program koji koristi vise od 800 search- mašina na internetu. Dupli mrtvi linkovi mogu se automatski ukloniti. Također je moguće unutar pronađenih rezultata dalje tražiti u tekstu koji stoji na stranicama.

Check&Get
Freeware

 

Jedna neizostavna pomoć kod surfovanja. Program automatski kontroliše koji su od vaših bookmarks i favorita izmijenjeni i da li njihovi linkovi još rade.

FirstPage 2000
Freeware

 

Najprošireniji HTML-editor sa jednostavnom uslugom i primjenom.

Fresh Download
Freeware

 

Fresh Download je jedan jednostavni program, njim je lako upravljati brzi download menager kojim vase favorite software kao MP3, video, ploče itd.. sa turbo brzinom možete snimati. Za razliku od drugih sličnih programa ovaj software je 100% besplatan, bez banera, bez špijunske robe.

IE5.5/6.0 Security Update
Freeware

Ovaj update eliminira sve poznate sigurnosne lekaže u Internet Exploreru verzija 5.5 SP2 i verzija 6.0 i sprečava automatski izvođenje programske kode ako se određena web stranica otvori. Štiti od nekoliko sigurnosnih lekaža koje je Microsoft sam otkrio. Pročitajte vise o ovome na stranicama Microsofta....

MailWasher
Freeware

MailWasher je vrlo snažan e-mailchecker sa effectivnom spam-eliminacijom. Otkriva siguran način da bi se virusi i nepoželjni e-maili spriječili prije nego su dospjeli u računar. Veoma se jednostavno da instalirati i za nekoliko minuta vase emaile možete profesionalno održavati.
Funkcije: Briše nepoželjne emaile prije nego su dowloadovani, šalje nepoželjne emaile nazad pošiljaocu sa primjedbom greške, tako da izgleda da vas emailbus ne postoji, obavještava vas ako nepoželjni email ipak udje sa avansiranom skan-tehnikom, Blacklist, Preview, on jednostavno pravi vlastite filtere...

SmartFTP
Freeware

Upotrijebite SmartFTP za downloaden i uploaden vaših datoteka u i iz vašeg računara u mrežu. On je besplatan i vrlo jednostavan za upotrebu sa (Windows/Explorer interface), također ima dosta mogućnosti, od kojih: podržava XP-theme, Drag & Drop, vise priključaka (remote and local), podržava FXP, Transfer Queue (Sheduling, Uploads, Downloads, FXP), Do 16 threads istovremeno, Ultra-Fast-Queue-Directory-Contents-Speed-Feature, FTPSearch Interface, Favorieten kao u Internet Exploreru, Globale Historie, Recursieve Downloads / Uploads / Deletes, nastavlja prekinute transfere, Background Transfers, Proxy/Firewall i još mnogo vise...

 

MULTIMEDIA
CDEX
Shareware

 

Povjerljiv CD-ripper i CD-ROM tool.

GoldWave
Freeware

GoldWave je prošireni digitalni audio editor. Posjeduje dosta praktičnih funkcija da se začudile šta je sve u mogućnosti: audio datoteke poslušati, obraditi, mixovati i analizirati. Primjenjuje specijalne efekte kao fade, equalizer, doppler, mechanize, echo, reverse i više. Digitalno snima i popravlja stare audio snimke sa kaseta, LP's i radija itd. preko zvučno prolaza u vašem računaru. Muzicki brojeve sa CD'a kopira na računar da bi postavio vlastitu CD. Široko vidljive informacije izvođenja kao što su VU-meter i realtime grafike. Audio datoteke konvertira u diverzne formate, kao što su: wav, mp3, ogg, aiff, au, vox i cak u grube binerne podatke..

IrfanView
Freeware

IrfanView je jedan od najbržih multimedia-viewera na Svijetu. Ovaj viewer podržava skoro svaki grafički, video i audio format. Iznad toga sadrzava veoma mnogo funkcija za obradu i konvertiranje datoteka. Medju ostalim funkcijama moguće funkcije IrfanView su: vise jezika, Thumbnail opcija, primjerni prikaz, diashow, drag & drop podržavanje, brzo pokazivanje direktorija, batch-conversie, email opcija, audio CD, opcija printovanja, izmjena dubine boja, podržava skeniranje, odsijecanje, efekte (izoštravanje, izmjenu, Photoshop filtere), schermdump, ikone iz EXE/DLLs, JPG-plocice rotira (okreće) bez gubitka kvaliteta, mnogo brzih dugmi, dosta komandnih opcija i jos, još mnogo vise ...
Download de laatste versie van IrfanView hier! udari za download!

WinMX
Freeware

WinMX je besplatan izmjenjivač datoteka i programa. Moze te preko decentraliziranog protokola "Peer Networking Protocol" i OpenNap i Napster protokola datoteke traziti i dijeliti sa drugim upotrebnicima računara. WinMX podržava svaki tip datoteke. Dakle vi niste vezani za samo MP3 audio-datoteke kao što je slučaj kod mnogih drugih programa.

Zoom Player
Freeware

Zoom Player je običan multimedia i DVD-plejer. On je napravljen za jednostavnu i laku upotrebu ali je ipak veoma dinamičan i fleksibilan program. Ovaj program poznaje dva modaliteta prikazivanja. U mediamodusu Može se izvoditi svaki format jer je podržan od Microsoft DirectShow. U DVD-modusu mogu se DVD-filmovi prikazivati odn. gledati.

 

ORBUS Belgium

IGRE
AlterJig
Freeware

AlterJig je jedan ugodan puzel-program koji se može snimiti na ovom vebsajtu. Vi otvarate u ovom programu jednu slikovnicu u kojoj program automatski pravi lego-puzele. Komadići puzla mogu se međusobno zamjenjivati tako da trebate riješiti taj puzel.

Cheatbook
Freeware

CheatBook-DataBase 2001 je freeware "cheat-codetracker" koji hints and cheats za PC-game jednostavno sa jedne centralne tačke čini pristupnim. Ako ste fanatičan gamer koji treba nekoliko ekstra života i oružja da bi stigao do slijedećeg levela, onda ce vam ovaj program pomoći da izađete iz vatre. Program obuhvata informacije od preko 3.600 igara i stalno se nadopunjuje!

DX-Ball
Freeware

Een zeer verslavend actiespel met mooi graphics en geluidseffecten, tientallen levels en de mogelijkheid om zelf levels te maken. Download hier freeware versie 1.9 van DX-Ball.

Game Maker
Freeware

Heb je altijd al zelf computerspelletjes willen maken, maar geen zin gehad om veel tijd te steken in het leren van een computertaal? Dan ben je hier aan het goede adres! Game Maker is een programma waarmee je zonder te programmeren prachtige actiespellen kunt maken. Door met de muis eenvoudig de gewenste acties bij elkaar zetten, kun je snel professioneel ogende spellen samenstellen, compleet met achtergronden, animaties, muziek en geluidseffecten. Als je meer ervaring krijgt, kun je ook gebruik maken van de ingebouwde programmeertaal voor nog meer mogelijkheden.

Hornado
Freeware

Fascinantna igra za prostornu pucnjavu gdje na kraju akcije slijedi zgodna grafika. Ova igra ima 8 raznih nivoa, punih sa lijepim tablicama i zvučnim efektima. Birajte i proširite vaš arsenal oružja, pogodcima šaljite sve neprijatelje na drugi svijet.

Pokemon Trading Card Manager
Freeware

Upotrijebite Pokemon Trading Card Manager 2 da precizno pamti koje Pokemon karte već imate. Sa ovim programom možete unijeti sve vaše podatke o kartama. Program je pogodan za svih 26 setova karata.

 

POMOC
H-Menu Home Page
Freeware

H-Menu je Menu-program, kao što ih je dosta napravljeno. Medjutim H-Menu je ipak drugačiji nego što ste vi navikli. H-Menu je uvijek prisutan mada je skriven na sve četiri ivice ekrana. Ako mišem dotaknemo ivicu ekrana ili navedemo kursor i onda kliknemo pojavi se Menu na kojem se nalaze dugmad koja vas jednim klikom mogu odvesti na vaše favoritne programe. Isprobajte ga i prepustite sebi malo iznenađenja.

Independence Date
Shareware

Mnogi shareware programi imaju ugrađen vremenski termin (naprimjer 30 dana, a neki i manje) nakon čega vise ne rade. Vi iste možete jedno vrijeme isprobati, a nakon toga ako vam se dopadaju kupiti i registrirati. Sa Independence Date možete upotrebljavati shareware programe također nakon ugrađenog krajnjeg datuma.

RegCleaner
Freeware

RegCleaner je jednostavan za upotrebu. Program kojim se vrlo lako cisti Windows registar. Programi koji su davno izbrisani i uklonjeni ostavljaju njihove partikle u registru. Ovim programom oni se čiste potpuno automatski. Važnije mogućnosti: brisanje tipova datoteka, brisanje ukazivača na stari software, deinstalira i uklanja software iz liste Add/Delete, automatski uklanja nepotrebne i neupotrebljene (shared) DLL-file, mogućnost automatskog backupa.

TurboNote
Freeware

Ne gubite nikad vise zabilješke koje ste nalijepili na vas ekran. Upotrijebite TurboNote da vas podsjeti na stvari koje trebate uraditi, web- ili e-mailadrese koje ne želite zaboraviti. Program neprimjetno u pozadini čeka spreman da bi memo na ekranu pokazao ako vam je potreban. Vi možete čak instalirati i alarme da bi vas podsjetili na važnije zabilješke, termine ili izmjenu noticija preko netwerka ili emaila.

UltimateZip
Freeware

UltimateZip, freeware program za arhiviranje u novom mileniumu. Podržava slijedeće formate: Ace, Arc, Arj ,Rar, Zoo, Zip, Blak Hole, Cabinet, Jar ,Lha , GZip ,Tar, Tar-GZip, UUE en XXE. Iznad toga ovaj UltimateZip posjeduje skoro svaku zamislivu funkciju koju bi jedan ovakav program trebao imati.

VisualBasic 6 Runtime Library
Freeware

 

Mnogi freeware i shareware programi napravljeni su u VisualBasic programskom jeziku. Da bi ove programe upotrebljavali neophodan je VisualBasic 6 Runtime Library. Nije uvijek liferovan uz dotične programe. Otuda i dolazi da se ovaj library ovdje posebno nudi.

X-Setup
Freeware

Xteq X-Setup je ultieme alat kojim vaš windows-systeem možete u potpunosti prilagodili vašim željama. Ovaj program još nazivaju "hacker"- ili "tweaker"-program. On vas stavlja u stanje da stotine skrivenih postavki u Windowsu podesite na jedan siguran i jednostavan način.

 

ORBUS Belgium

KUĆA i LIČNO
CDCoverFixPrint
Freeware

Najbolji freeware program za samostalno dizajniranje i štampanje CD-labela i omota. Ima dosta pogodnih funkcija i jednostavno rukovanje. Veoma je pogodan za CD-omote koje ste snimili besplatno sa interneta. Software Bank posjeduje široku kolekciju arhiva, svaka sa hiljadama CD-omota za audio CD's i igre.

My Stuff
Freeware

My Stuff osobni program za inventuru. Možete složiti informacije o neodređenom broju stvari (kao: nakit, kucni aparati, alati, namještaj, itd........). Ovom stavkom podaci se mogu unositi: ime, model, serijski broj, vrijednost, pa čak i fotografije se mogu unositi.

Perpetual Calendar
Freeware

 

Perpetual Calendar, samo ime kaže, elektronska varijanta zidnog kalendara kojeg u svakom momentu možete pozvati iz Windowsa, u njemu možete planirati termine.

 

POSLOVNO
602Pro PC SUITE 2001
Freeware

Brz, izmjenjiv i BESPLATAN! Ovo su tri rijeci za: "602Pro PC SUITE 2001". Alternativa za Microsoft Office imate sve u kući. Ovaj paket se sastoji iz tri profesionalne primjene: obrada teksta, (kompatibilan sa MS-Word), program za kalkulaciju (kompatibilan sa MS-Excel), program za crtanje i za obradu fotografija.

Chaos Manager
Freeware

Chaos Manager obuhvata slijedeće funkcije: termin menadžer, telefon/adresar, bilježnica i kalendar. može se zastititi sa lozinkom, jednostavan za upotrebu. Vanjski izgled se može podesiti, a uvijek je pri ruci sa jednom ikonicom na ekranu.

EURO Calculator
Freeware

Sa EURO Calculator-om mogu se konvertirati svote sa jedne na razne druge valute. Upotreba je jednostavna. Unesete konvertirajuću sumu u tačnoj valuti i pritisnete na Return (Enter) ili pritisnete mišem na Converteren. U slučaju da se kurs promijeni možete sami unijeti novi kurs.

Ohmega Light
Freeware

Sa ovim besplatnim paketom možete voditi vaše privatno knjigovodstvo na profesionalan način. Odličan je program i vrlo zgodan ako se ne libite napraviti prve korake na ovom putu, za one koji ne prezaju da upotrijebe elektronsko knjigovodstvo. Ohmega Light je napravljena za Windows i Macintosh. 
Nazad na prethodnu stranicu Naprijed na slijedecu stranicu


 

© by ČAVKIĆ ®